Gastheerschapspecialisatie

13 december 2019

In een meer complexe praktijkomgeving service en advies verlenen aan diverse typen gasten, omgaan met gedifferentieerde vragen en de bijbehorende serveertechnieken uitvoeren:

  • Viergangen opdekken
  • Juiste keuze maken van bestek, buffet opstelling
  • Eiland van koffie en broodjes serveren
  • Free flow systeem toepassen
  • Keuzemenu, koud voorgerecht, warm voorgerecht, soep serveren
  • Hoofdgerecht, vis of vlees, couvert aanpassen en serveren
  • Vanaf een schaal vlees en vis op bord uitserveren
  • Uitserveren in een buffetopstelling
  • Basaal verschil tussen rode-, rosé- en witte wijn weten
  • Aperitief en digestief serveren
  • Gewone koffie, espresso, cappuccino serveren
  • Koffieapparaat gebruiken en onderhouden

Verder kunnen de onderstaande websites (klik op de logo's) nog de nodige handreikingen bieden voor het keuzevak gastheerspecialisatie voor de invulling van 80-120 uur. De combinatie van gastheerschapspecialisatie en keukenspecialisatie is aan te bevelen. Beide keuzevakken zijn complementair aan elkaar. De VSHO organiseert jaarlijks wedstrijden voor vmbo-leerlingen HBR die strijden om de landelijke titel horeca vakman/vrouw. Daarnaast vinden ook koppelwedstrijden plaats waarin vmbo-leerlingen met mbo-leerlingen samen strijden om de landelijke titel.

Logo-Serveerkunde.PNG Passie voor Horeca
Horeca Nederland Svh2
Logo HSN.PNG

Vsho