Traiteur

11 maart 2024

Een bijdrage leveren aan het beheren van traiteur- en cateringproducten en assisteren bij het werken in de traiteur- en cateringbranche.

Het keuzevak Traiteur is uitermate geschikt om als buitenschoolse activiteit (stage) te organiseren. Het betreft dan een onderdompeling binnen een realistische praktijk omgeving. Ook activiteiten op school waar traiteur/catering activiteiten plaatsvinden zoals ouderavonden, schoolfeesten of een diplomering kunnen een realistische praktijkomgeving creëren.
Als school kun je ook nadenken om voor de pauzes een schoolcatering op te zetten met de daarbij behorende verkoop- en administratieve activiteiten. Of het restaurant in de school tevens inrichten als een lunchroom. Ook is de combinatie van keuzevakken mogelijk. Het organiseren van een evenement met traiteur/catering activiteiten is een prima combinatie. Maar ook de combinatie van de bijzondere keuken met bijvoorbeeld Indonesische cateringgerechten kan prima samen gaan met traiteur.
Hierbij nog enkele suggesties voor producten en technieken:

Producten:

  • Salades
  • Broodjes
  • Bittergarnituren
  • Kroketten
  • Warm/koud gerechten

Technieken:

  • Regenereren
  • Ontkoppeld koken
  • Bereiden voor: Instellingswereld, Tafeltje dekje

Verder kunnen onderstaande websites nog de nodige handreikingen bieden voor het keuzevak traiteur voor de invulling van 80-120 uur.

Algemeen:

Passie voor Horeca Horeca Nederland
Vsho Svh2

Voorbeelden van assortimenten:

Startpagina