Netwerkdag taalspecialisten LNT


Datum
Plaats in agenda
Tijd
09:45 tot
Locatie
cursus- en vergadercentrum Domstad in Utrecht
Doelgroep

taalspecialisten, leerkrachten

Omschrijving

Netwerkdag gericht op taalspecialisten, met presentaties over actueel afgerond en lopend onderzoek naar verschillende aspecten van het (taal)onderwijs op de basisschool.

De dag valt uiteen in twee delen: in de ochtend staan twee plenaire presentaties op het programma. We presenteren de resultaten van de peiling naar mondelinge taalvaardigheid en daarbij zullen we ons buigen wat deze resultaten betekenen voor ons werk als taalspecialist. Daarna geeft Elma Blom een lezing over meertaligheid gebaseerd op haar oratie bij de aanvaarding van de leerstoel ‘Language development and multilingualism in family and educational contexts’. Een mooie opmaat naar het middagprogramma, omdat meertaligheid in het nieuwe curriculum ook een plek krijgt.

De middag staat in het teken van de producten van het Ontwikkelteam Nederlands. Op 7 mei presenteren de ontwikkelteams namelijk de totale opbrengsten van de negen leergebieden online op de website Curriculum.nu, ook die van het leergebied Nederlands. De contouren voor de nieuwe kerndoelen en eindtermen worden daarmee echt zichtbaar.

Vanaf 7 mei volgt nog een laatste lange consultatieperiode, waarin iedereen feedback kan geven op de dan aangevulde, aangescherpte en uitgewerkte bouwstenen. Op de netwerkdag zullen leden van het ontwikkelteam de tussenproducten presenteren en is er uitgebreid de gelegenheid om er met elkaar als taalspecialsten over in gesprek te gaan. De feedback zal teruggekoppeld worden aan het ontwikkelteam.

Programma

09.45 - Inloop met koffie en thee
10.00 - Opening en mededelingen -
Joanneke Prenger

10.15 - Resultaten Peiling rondom Mondelinge taalvaardigheid - Marleen van Lubbe

11.15 - Koffie
11.30 - Taalontwikkeling en meertaligheid in gezin en onderwijs 
Elma Blom

12.30 - Lunch 
13.30 - Presentatie tussenproducten Curriculum.nu 
Lucienne Rijks, Caroline Wisse, Gerdineke van Silfhout

14.30 - Koffie 
14.45 - Discussie. Gesprek over curriculum.nu 
in groepen

15.45 - Wat nemen we mee?
16.00 - Slot

Kosten

€ 90,00

Meer informatie

Joanneke Prenger.
j.prenger@slo.nl

Aanmelden

Je kunt je inschrijven tot en met 15 mei.toon meer

Sector