Lancering website lezeninhetvmbo.nl

geplaatst: 10 april 2019

Op vrijdag 12 april lanceren SLO, nationaal expertisecentrum en Stichting Lezen, de nieuwe website lezeninhetvmbo.nl. Dit initiatief van SLO en Stichting Lezen voorziet in een digitale plek waar informatie over leescompetentie en leesmotivatie in het vmbo overzichtelijk bij elkaar staat.

De lancering vindt plaats tijdens een bijeenkomst in de Witte Vosch in Utrecht, aanvangstijd 13.00 uur en zal worden verricht door Tweede Kamerlid Michel Rog (CDA). Daarnaast zullen er sprekers zijn die leesonderzoek, leesbeleid en leespraktijk in het vmbo toelichten. Spoken word-artiest en stadsdichter van de stad Amsterdam Gerswin Bonevacia sluit de middag af.

Waarom lezeninhetvmbo.nl

Voor veel vmbo-leerlingen is lezen geen vanzelfsprekendheid. Deze website is een handvat voor vmbo-docenten die werk willen maken van goed leesonderwijs. Over lezen in het vmbo is namelijk veel informatie beschikbaar, maar die informatie staat versnipperd en verspreid op internet en/of is niet makkelijk raadpleegbaar. Op de website staat de informatie over leescompetentie, leesmotivatie en leesplezier in het vmbo overzichtelijk bij elkaar.

Wat kun je vinden op lezeninhetvmbo.nl

Resultaten en aanbevelingen uit lees- en taalonderzoek, een quickscan om als team de stand van zaken rondom het leesonderwijs op school in kaart te brengen, handreikingen voor het inrichten van lees- en taalbeleid en praktische aan-de-slag-informatie in de vorm van beproefde lessenseries, goede praktijken en landelijke leescampagnes.

Nieuwsgierig?

Bekijk vanaf vrijdag 12 april de website: lezeninhetvmbo.nl