Wiskundig denken, ook al in het basisonderwijs?

geplaatst: 17 juni 2019
contact: Lucy Besseler

Wiskundig denken krijgt steeds meer aandacht in het onderwijs, bijvoorbeeld in de vorm van wiskundig probleemoplossen en kritisch en creatief wiskundig denken. Hoe kun je al op de basisschool de ontwikkeling van wiskundig denken en redeneren stimuleren?

SLO ontwikkelt beschrijvingen en voorbeeldactiviteiten die geschikt zijn voor het basisonderwijs. We doen dit samen met leraren, om de praktische bruikbaarheid zo groot mogelijk te maken. Heb je interesse om mee te doen? Er wordt in het project Wiskundig denken in het basisonderwijs op verschillende manieren samengewerkt met leraren, variërend van af en toe meelezen tot echte co-creatie:

[1] Je kunt conceptbeschrijvingen en -activiteiten kritisch meelezen, waarbij je let op praktische bruikbaarheid en duidelijkheid.

[2] Je kunt conceptactiviteiten uitproberen in je eigen klas. Daarbij gaat het om activiteiten voor de groepen 3 tot en met 8. Aan de hand van je eigen ervaringen geef je ons feedback waarmee we de activiteiten verder kunnen verbeteren

[3] Ook kunnen we bij je op school komen om samen activiteiten te ontwikkelen en uit te proberen. De precieze invulling daarvan gaat uiteraard in overleg. Er is ruimte voor een paar scholen.

Aanmelden

Heb je interesse om mee te werken? Geef dit dan door aan Lucy Besseler. Vermeld daarbij alsjeblieft of je kiest voor optie 1, 2 of 3. Kies je voor 2 of 3 geef dan ook aan in welke groep(en) je activiteiten wilt uitproberen. Voor beide opties geldt dat de planning flexibel is.

Met het doorgeven van je interesse verplicht je je nog tot niets. Aan het begin van het schooljaar 2019-2020 nemen we contact met je op om te overleggen wat mogelijk is.

Meer informatie

Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Marc van Zanten.toon meer

Sector