Publicaties
verfijn de resultaten
Zoeken in de index
Revised learning strand English for the Caribbean context, specifically St. Eustatius and Saba.
Verkenning om meer duidelijkheid te krijgen rond een aantal vragen: wat is BI? Hoe vormt BI zich? Welke rol kan lichamelijke opvoeding (LO) en bewegingsonderwijs hierbij spelen?
De opbrengsten geven handvatten aan de ontwikkelteams die aan de slag gaan met nieuwe kerndoelen en examenprogramma’s om BI een plek te geven in het curriculum van LO.
Analyseer met je team het huidige leerplan in drie workshoprondes. Hiermee kom je tot gezamenlijke verbeterpunten en reële afspraken om het huidige leerplan te optimaliseren. Deel 3 van drie teamgidsen.
Analyseer met je team het huidige leerplan in drie workshoprondes. Hiermee kom je tot gezamenlijke verbeterpunten en reële afspraken om het huidige leerplan te optimaliseren. Deel 2 van drie teamgidsen.
Analyseer met je team het huidige leerplan in drie workshoprondes. Hiermee kom je tot gezamenlijke verbeterpunten en reële afspraken om het huidige leerplan te optimaliseren. Deel 1 van drie teamgidsen.
Verken met je team hoe je meertaligheid op school een plek geeft. Praktische beschrijving voor de vierde bijeenkomst van je team.
Verken met je team hoe je meertaligheid op school een plek geeft. Praktische beschrijving voor de derde bijeenkomst van je team.
Verken met je team hoe je meertaligheid op school een plek geeft. Praktische beschrijving voor de tweede bijeenkomst van je team.
Verken met je team hoe je meertaligheid op school een plek geeft. Praktische beschrijving voor de eerste bijeenkomst van je team.
Schooljaar 2023-2024 start de eerste tranche scholen die dit concept-examenprogramma met hun leerlingen gaan uitvoeren en beproeven. Scholen ontwikkelen hun eigen onderwijsprogramma’s, eventueel samen met partners uit het brede werkveld van onderwijs en educatie.
SLO zorgt voor de curriculaire begeleiding en zal dit gehele traject nauwgezet monitoren.
De ervaring met de verschillende onderwijsprogramma’s is input voor de digitale handreiking Praktijkroute havo-Educatie.
Havo-Educatie (120 SLU) is ontwikkeld voor havisten. In de praktijkroute krijgen havisten in de bovenbouw (klas 4 en klas 5) de gelegenheid om zich te oriënteren op het beroep van leraar en het werkveld educatie. Leerlingen doen praktijkervaring op door bijvoorbeeld door zelf eens in de huid te kruipen van de groepsleerkracht, (sport)trainer, educatief uitgever of schoolleider. De leerlingen gaan buiten het eigen leslokaal op onderzoek, zelf actief aan de slag op bijvoorbeeld een school, in een museum of bij de scouting en combineren dat met kennis op het gebied van onder meer didactiek en pedagogiek.
Alle opgedane vakinhoudelijke kennis en ervaringen helpen de leerling om (verder) te reflecteren op eigen interesses, kwaliteiten en talentontwikkeling en geven richting bij studiekeuze naar het hbo. Dit vak biedt daarnaast ruimte aan ontwikkeling van meer generieke vaardigheden die bij alle vervolgstudies gewenst en betekenisvol zijn, zoals communicatieve vaardigheden, samenwerken, presenteren, onderzoeken en analyseren.