(Les)boeken ter voorbereiding op de Rome- of Griekenlandreis

23 juli 2019

Een schoolreis naar Rome of Griekenland of een andere klassieke bestemming is geen vakantie, maar een manier om het schoolvak LTC en GTC vorm te geven. De vakinhoudelijke voorbereiding en de reis zelf vraagt veel van docent en leerling. Uitgevers bieden verschillende boeken ter ondersteuning van docent en leerling.

​Rome

​​Eisma Caput ​Mundi​. Het complete lesmateriaal biedt een overzicht van de geschiedenis, archeologie en kunstgeschiedenis van de stad Rome, zowel in de Oudheid als in de Renaissance. Ook wordt aandacht besteed aan Ostia, Villa Hadriana, Sperlonga en Pompeji.

Laus Romae Hoofdstukken uit de geschiedenis van Rome biedt allerlei achtergrondinformatie voor bij de lectuur van Latijnse teksten en de Romereis.

Hermaion​​ Rome​, leven met het verleden. Compleet thematisch lesm​ateriaal voor de voorbereiding op de Romereis. Aandacht voor minderbekende en alle niet te missen gebouwen en kunstwerken in Rome. Naast de klassieke Oudheid krijgen de christelijke cultuur, de Renaissance, de barok en het neo-classicisme veel aandacht. Deze aandacht voor de receptie wordt in de laatste hoofdstukken doorgetrokken tot in onze tijd.

Hermaion Rome, leven met het verleden. Een stadsgids om mee te nemen op Romereis compleet met plattegronden van Rome, van archeologische terreinen (niet alleen in Rome, maar ook in Ostia, de Villa van Hadrianus en Pompeii), van kerken en van musea. Ook met opdrachten die uitgevoerd kunnen worden bij museumbezoek en Rome-tips naar keuze.

Primavera Pers Met het oog op Rome. Het Forum RomanumDit boekje biedt hulp bij die ontdekkingstocht. Korte beschrijvingen op basis van de meest recente inzichten worden afgewisseld met sturende vragen, waarmee de bezoeker op veelzeggende details gewezen wordt. Met deze prikkeling van de verbeelding komt het Forum in volle glorie tot leven.

Griekenland

​Hermaion Op reis door Griekenland​. Met dit reisboek herbeleef je de grand tour in een trip van Athene naar Marathon, van Sparta naar Delphi en van Meteora naar Thessaloniki. Boordevol met achtergrondinformatie over de oude filosofen, het antieke theater, de beeldhouwkunst en het dagelijks leven van de oude Grieken. Maar ook de Byzantijnse geschiedenis, de Turkse overheersing en de modern-Griekse geschiedenis komen aan de orde. ​

contactpersoon

annemieke-van-der-plaat