Vakportaal bewegingsonderwijs & sport

9 mei 2019

De inhoud van je vak doet er toe. Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen op het gebied van bewegingsonderwijs en sport, dan ben je hier aan het goede adres. Je vindt op deze site informatie over leerplankundige ontwikkelingen voor met name primair en voortgezet onderwijs en krijgt zicht op de relevantie van deze ontwikkelingen. Publicaties, websites, onderzoeken, nieuws en aankondigingen zijn op deze website snel en makkelijk toegankelijk.​

bewegingsonderwijs en sport binnen de sectoren

Klik door naar de verschillende sectoren om te zien welke thema's er rond bewegingsonderwijs en sport spelen. Je vindt hier bijvoorbeeld relevante publicaties en duidingen.

thema's

Thema_Actieve leefstijl

actieve leefstijl

Als leerlingen plezier hebben in bewegingsactiviteiten is de kans groot dat zij van een actieve leefstijl houden. Het bewegingsonderwijs is erop gericht leerlingen gemotiveerd en met plezier beter te leren bewegen en sporten.

Thema_Beweeg- en sporttalent

beweeg- en sporttalent

Steeds meer scholen in het vo ontwikkelen programma's om de sportieve leerling meer tot zijn recht te laten komen. In de onderbouw volgen leerlingen in sportklassen extra beweeg- en sportlessen onder schooltijd.

duidingen